Стотици заподозрени десни екстремисти още се издирват от полицията в

...
Стотици заподозрени десни екстремисти още се издирват от полицията в
Коментари Харесай

Над 670 десни екстремисти са издирвани от германската полиция

Стотици обвинени десни екстремисти още се търсят от полицията в Германия, съобщи ДПА, базирайки се на данни на вътрешното министерство.

До 30 септември са издадени заповеди за арест на 674 души, свързани с десни екстремисти, сподели министерството в отговор на парламентарен въпрос. Данните сочат, че 33 от заповедите за арест са свързани с “политически стимулирано закононарушение, обвързвано с принуждение “, а 151 - с “престъпления с дясна мотивация “ като потребление на противоконституционни знаци или подстрекаване.

Останалите случаи са закононарушения от общ темперамент като обири и измами. Между март и септември тази година бяха изпълнени 326 заповеди за арест на обвинени десни нарушители - съответните лица или са били задържани, или са платили санкция, сподели министерството.

Лявата депутатка Мартина Ренер първа изиска тази информация. Тя прикани полицията за повече дейности по случая.

“Големият брой заповеди за арест, които към момента не са изпълнени, демонстрира, че дясното принуждение е всекидневна опасност даже оттатък зрелищните полицейски интервенции “, сподели тя за вестник " Тагесцайтунг ".

Този месец против десни екстремисти бяха осъществени необятно отразени в медиите полицейски интервенции, които приковаха публичното внимание. Нападенията бяха ориентирани против група, за която се счита, че е възнамерявала свалянето на немското държавно управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР