Стотици вярващи с корони на главите, стискащи полуавтоматични карабини AR-15,

...
Стотици вярващи с корони на главите, стискащи полуавтоматични карабини AR-15,
Коментари Харесай

Най-странната масова сватба: Булки с корони и автомати в ръцете

Стотици вярващи с корони на главите, стискащи полуавтоматични карабини AR-15, пиха светено вино и се венчаха или възобновиха брачните си обети на гала в черква в Пенсилвания. Ритуалът провокира бурни диспути на фона на полемиките за оръжието в Съединени американски щати, оповестява Си Би Ес.

Странната всеобща женитба наложи близкото учебно заведение да анулира занятията си. Щатската полиция охраняваше събитието, а стотици протестиращи се събраха пред църквата, в която булки в бяло и младоженци в тъмни костюми бяха донесли десетки незаредени автомати в Убежището на международния мир и обединяването (World Peace and Unification Sanctuary), както се назовава въпросната черква в Нюфаундланд.

Мнозина виждат в проявата реклама на Втората корекция на Конституцията на Съединени американски щати, касаеща правото на носене на оръжие.



Членовете на Убежището на международния мир и обединяването имат вяра, че AR-15 символизира библейския „ стоманен кол “ от „ Откровение “.

Преподобният Шон Мун, който управлява църквата, се помолил за „ царство на мирна полиция, мирна милиция, където жителите, посредством правата, дадени им от Всемогъщия Бог да държат и носят оръжие, ще бъдат способни да се защитят един различен и да пазят човешкия разцвет “.

Член на църквата е ревизирал всяко оръжие на вратата, с цел да се увери, че нито едно не е било заредено, и го е обезопасил със свинска опашка. Така странната гала могла да стартира безпроблемно.

Ръководителят на международните задачи на църквата Тим Елдър обяснил на вярващите, че церемонията е за благославяне на двойките, а не на неодушевени предмети, и нарекъл автоматите „ религиозни атрибути “. Известно е, че църквата е провела минимум още една гала, включваща огнестрелно оръжие.

Събитието от сряда, обаче, се случва малко след всеобщата пукотевица в Паркланд, Флорида, където починаха 17 възпитаници и след която с цялостна мощ избухна дебатът за ограничение на оръжията в страната.



„ Това плаши хората в общността. Наясно ли сте? “, съобщи протестиращ пред църквата. Други недоволни носеха плакати, наричащи групата „ въоръжен набожен фетиш “. Една от тях съобщи яростно: „ Притежавам оръжие, само че не ми би трябвало проклето оръжие за нахлуване, с цел да се пазя. Единственото, за което служат, е ликвидиране. Точка. Всичките тези оръжия са положителни единствено в това – всеобщи убийства. А вие желаете да ги благословите? Засрамете се! “.

41-годишната Шреймъм Оук, пристигнала на церемонията със брачна половинка си и с два автомата AR-15, съобщи, че оръжието е потребно за отбрана на фамилията от „ заболели видове и психопати “. „ Хората имат право да носят оръжие и в Божието царство това би трябвало да се пази. Трябва да сте предпазени против злото “, сподели тя.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР