Стотици центрове за ваксинация ще бъдат създадени в Германия, за

...
Стотици центрове за ваксинация ще бъдат създадени в Германия, за
Коментари Харесай

Германия прави стотици центрове за ваксинация от декември

Стотици центрове за имунизация ще бъдат основани в Германия, с цел да ползват новата ваксина против, гласи известие в медиите, представено от БГНЕС.
Разпределението на милиони дози евентуално ще съставлява голямо предизвикателство.
Германските провинции възнамеряват да основат стотици центрове за имунизация в цялата страна, започвайки през декември, написа вестник „ Велт ам зонтаг “.
Според него здравните министри на 16-те федерални провинции са изготвили проекти за основаване на един до два центъра на административна област - общо стотици центрове - както и наемане на мобилни екипи за имунизация.
Твърди се, че столицата Берлин възнамерява да сътвори шест такива центъра, споделя вестникт.
Обсъжда дали огромните изложбени зали, множеството от които са отвън приложимост по предназначението си от началото на пандемията, да станат евентуални пространства за настаняване на някои центрове.
Германските здравни управляващи се надяват на бързо въвеждане на програмата за всеобща след последните позитивни резултати от тестванията на имунизацията на BioNTech, които демонстрираха 90% успеваемост.
Европейски Съюз към този момент е подписал договорка с BioNTech и Pfizer за обезпечаване на 300 милиона дози, които немските чиновници възнамеряват да стартират да се употребяват през първите три месеца на 2021 година.
 Проф. Балтов се разгласи за безвъзмездни бързи проби и 14-дневна карантина Проф. Балтов се разгласи за безвъзмездни бързи проби и 14-дневна карантина
Проф. Асен Балтов,  шеф на Пирогов и член на Националния действен щаб за битка с ковид, се разгласи за безвъзмездни бързи...
Към държавното управление обаче се насочат въпроси, доколкото няма проект по какъв начин да се оправи със комплицираната задача за превозване на дозите ваксини.
Волфганг Албек, началник на фармацевтичната логистична компания Trans-o-flex, съобщи пред „ Велт ам зонтаг “: " Изискванията към логистичните експерти са изцяло подценени. "
Албек упрекна немския министър на опазването на здравето Йенс Шпан, че се е отклонил от въпроса, като сподели: " Имам усещането, че министърът желае да няма нищо общо с значимата тематика за логистиката на имунизациите. "
Ваксината, създадена от немската компания BioNTech благодарение на американската фармацевтична компания Pfizer, съставлява изключително предизвикателство пред логистичните вериги, защото би трябвало да се съхранява при температура от минус 70 градуса по Целзий.
Водещи вирусолози предизвестиха за значимостта на положителното обмисляне на програмата за имунизация, като обявиха, че имунизацията на цялото немско население може да се проточи до 2022 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР