Стотици трибагреници да красят Бургас по празници, предлага общинският съветник

...
Стотици трибагреници да красят Бургас по празници, предлага общинският съветник
Коментари Харесай

Общински съветник предлага стотици трибагреници да красят Бургас

Стотици трибагреници да красят Бургас по празници, предлага общинският консултант Георги Дракалиев в докладна бележка.

" Украсата на един град по време на празници, постоянно основава уместно въодушевление у неговите поданици и посетители. Ярък образец за това е коледната декорация по ул. “Александровска “ и пл. “Тройката “, с която Бургас е прочут в цялата страна. Извън интервала на Коледа и Нова година обаче Община Бургас не разполага с различен тип декорация, планувана за дните на национални празници, а и на такива с локално значение ", написа в претекстовете на докладната бележка.

Георги Дракалиев обръща внимание, че този тип празници са тясно свързани с историята на България и Бургас, и имат очебийно родолюбив темперамент. Поради това, най-подходяща декорация в такива дни са българските национални флагове.

По думите на вносителя стълбовете на осветителните лампи по ул. “Александровска “ и пл. “Тройката “, по които е ситуирана коледната декорация, съставляват доста удачно място за слагане на флагове.

Окичените с национални трибагреници основна улица и площад могат да основат същинско тържествено и празнично въодушевление у жителите и гостите на града ни. " Този метод на накичване e и стопански преференциален, тъй като ще изисква минимум средства от общинския бюджет, а в същото време ще може да се употребява неведнъж ", добавя Дракалиев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР