Стотици шапки полетяха в Атриума на университета, с тях -

...
Стотици шапки полетяха в Атриума на университета, с тях -
Коментари Харесай

Випуск 2022 на БСУ пое по своя професионален път, над 300 абсолвенти получиха своите дипломи

Стотици шапки полетяха в Атриума на университета, с тях - и надежда 

Над 300 абитуриенти от 18 бакалавърски специалности и 20 магистърски стратегии получиха своите дипломи за висше обучение от Бургаския свободен университет. Тържествената гала се организира през днешния ден в Атриума на ВУЗ-а. 

Официални посетители на дипломирането на абитуриентите бяха президентът на Бургаския свободен университет, който е и основател на университета - проф. доктор Петков Чпбанов, членове на настоятелството на БСУ - проф. Васил Янков - почетен ректор на БСУ, проф. Галя Христозова – ректор на университета в интервала 2014-2022 година, проф. Димитър Юдов, проф. Евелина Динева, ген. Красимир Петров, народните представители от 2-МИР Бургас Жечо Станков, Галя Белязкова, Андрей рунчев, Севим Али, Ешереф, Ешереф, Димитър Найденов, Христо Симеонов, Цончо Ганев, регионалният шеф и декан на Центъра по юридически науки проф. Мария Нейкова, проф. Севдалина Турманова – ръководител на ОбС-Бургас, Селен Гюзел – общоприет консул на Република Турция в Бургас, Петя Петрова – шеф на Регионалното ръководство по образованието в Бургас, десетки близки и родители на абитуриентите, както и някогашни ученици на БСУ. 

Официалната гала по връчване на дипломите стартира с показване на предподавателите, удостовени с по-висока академична служба през 2022 година Това са Пепа Митева – проф. по педагогика и Галина Стоянова – доцент по стопанска система. Свидетелства за отличие и потвърден блян за издигане престижа на академичната общественост получиха изявените абитуриенти.

Областният шеф на област Бургас и декан на Центъра по юридически науки проф. Мария Нейкова, която е ученик на Бургаския свободен университет, поздрави абитуриентите с прочувствена тирада. 

„ Уважаеми абитуриенти, аз самата пристъпих прага на университета преди доста години като студентка по право в Центъра по юридически науки. Завърших университета, само че останах вечно обвързвана с него. Защото, повярвайте, когато професионалният ни избор е верен, ние имаме мотивиацията и упоритостта да сме допустимо най-хубави в определената от нас сфера, а това става, когато ние сме създали най-смислената инвестиция в познания, научни достижения и професионален опит, получени в Бургаския свободе университет. Преподавателите на БСУ останаха вечно в моето сърце. Това са хора, които освен горят в работата си, само че и съумяват да предадат огъня и на студентите си. Прекрасни експерти с съвременни просветителни подходи, с високо равнище на преподавателска активност и реализиране на оптимални резултати. Уважаеми сътрудници, всички ние би трябвало да сме горди, че към този момент 32 години БСУ е част от новата концепция в образованието. Нека носим и пазим в себе си възприятието на принадлежност и почитание към институцията БСУ, към нашите студенти, към задачата на университета да постанова нови и съвременни стандарти в науката и образованието “, посочи проф. Мария Нейкова. 

Тя означи още, че е горда с сполучливата реализация на студентите от Бургаския свободен университет и им пожела постоянно да имат вяра в себе си.

 



Ректорът на университета проф. Милен Балтов също насочи своите поздравления към абитуриентите. Той означи, че измежду отличниците на Випуск 2022 има доста спечелили в редица състезания.

„ На днешния празничен ден вие се връщате към студентските години в университета, преживявате триумфите, съмненията си, преосмисляте упованията по отношение на резултатите. Благодарим и на стотиците работодатели, с които вие поехте по пътя на следването си. Много от вас занапред ще започват своята кариера, а някои започнаха или им следва да започват личен бизнес. Сигурни сме, че добитите при нас познания ще ви оказват помощ в реализацията. През идната година Бургаският свободен университет ще навлезе в своята Христова възраст. През 1991 година с решението на Великото национално заседание в наше лице се възвърне традицията на Свободния университет, основан на предприемаческа основа и споделящ философията на образованиерто, насочено към търсенията на пазара на труда специалности. Нещо повече – ние се ориентираме към бъдещето на труда и сътворяваме специалности за идващото десетилетие. Днес нашите интернационалните сътрудници са повече от 350, работим в съществено партньорство и с динамичните предприемачески висши учебни заведения в страната, стартирахме първите съвеместни стратегии за кръговата стопанска система, нововъведенията, производства и други Въпреки всичко ние оставаме правилни в това да сме университетът на Бургас и университетът на Черно море. Благодарни сме на помощта на Община Бургас и се гордеем, че даваме част от образа на града и района. Гордеем се, че в нашата постройка живеят концепциите и търсенията на междинните учебни заведения на Бургас и район “, сподели в тържественото си слово ректорът проф. Балтов.

Поздравителни адреси към управлението на БСУ Випуск 2022 изпратиха кметът на Бургас Димитър Николов, народният представител от 2 МИР-Бургас инж. Петър Кънев, изпълнителният шеф на ИАРА доцент Ваня Стаматова, която е учител в Центъра по юридически науки в БСУ, както и от РУО-Бургас.

Слово от името на студентите прочете Искра Христова - магистър по Право.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЦЕРЕМОНИЯ Пожарна охрана ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИТЕ В БСУ:

 



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР