Стотици сгради бяха унищожени от пожари в западния американски щат

...
Стотици сгради бяха унищожени от пожари в западния американски щат
Коментари Харесай

Пожари унищожиха стотици сгради в Колорадо

Стотици здания бяха унищожени от пожари в западния американски щат Колорадо, връхлетян от мощни ветрове и незапомнена суша, оповестиха управляващите, представени от Франс прес.

" Унищожени са към 370 жилищни здания в община Сагамор. Може би 210 жилищни здания са унищожени в остарелия град на Сюпириър ", съобщи пред публицисти шерифът на окръг Боулдър Джо Пели.

Град Боулдър с над стохилядно население е ситуиран на петдесетина километра от Денвър, столицата на Колорадо.
Незапомнената суша в този щат мощно улесни разпространяването на пламъците. В окръг Боулдър изгоряха хотели, търговски центрове и повече от 650 хектара посеви.

На места имаше пориви напразно със скорост над 160 км/ч, които затрудниха пожарникарите. Зоната е гъстонаселена и " не бихме се учудили да има ранени или починали ", предизвести шерифът Джо Пели.

Според в. " Колорадо сън " мнозина локални поданици са получили изгаряния и минимум шестима са на лекуване в болница.

Хиляди локални поданици са получили разпореждане да се изтеглят, по-конкретно в град Луисвил с двайсетхилядно население.

" Ветровете бързо популяризират пламъците и нито един аероплан не може да излети ", заяви в Туитър Джаред Полис, губернаторът на щата, където се срещат Скалистите планини и Големите равнини.

Нареждане за евакуация са получили и всичките 13 000 поданици на Сюпириър - съгласно фрагменти от обществените мрежи, градът е бил затрупан през вчерашния ден с облак мрачен дим
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР