Стотици работници на военния завод Емко се събраха пред Министерски

...
Стотици работници на военния завод Емко се събраха пред Министерски
Коментари Харесай

Служителите на Емко отново на протест

Стотици служащи на военния цех " Емко " се събраха пред Министерски съвет, с цел да стачкуват с искане да се върне лиценза за експорт на предприятието. Недоволството на служащите съумя да провокира среща сред управлението на завода и министъра на стопанската система Емил Караниколов . Министърът пое ангажимент да изисква резултатите от инспекцията на министерствого на вътрешните работи  във компанията и в случай че няма основни нарушавания да свика междуведомствения съвет по защита, който да върне лиценза на предприятието. 

За следващ път протестиращите служащи показаха опасения, че могат да останат на улицата откакто лицензът на предпрятието е лишен. Един от тях е емил иванов.

" Сега като се спре това произвеждане какво става, тези фабрики, които са издигнати - какво ще стане с тях ", попита Иванов.

След няколко часа икономическият министър одобри управлението на завода, което промени внезапно настройката си към страната . Изненадващо, след срещата с министъра шефът на обособеното произвеждане в град Трявна Славчо Димиев изрази вяра, че страната ще побърза с решението си за Емко.

" Искрено се надявам в честността на министъра, че обективността ще надделее ", изясни той.

Министър Караниколов даде обещание да форсира решението за лиценза на завода . " Веднага щом имам отчет, имам спогодба какво ще създадем. Междуведомственият съвет ще бъде призован изключително при всички положения ", добави министърът.

Протестиращите пред Министерския съвет обаче не повярваха на думите на министъра и желаеха той да излезе пред тях. Румяна Тацева беше измежду най-скептичните, че страната ще върне лиценза и " ЕМКО " няма да загуби значими контракти.

" Ако ние не спечелим, в случай че нас ни смачкат, в случай че ни пречупят - значи няма вяра за България ", бе безапелационна Тацева.

 Очаква се на следващия ден да стане ясно дали Министерство на вътрешните работи е разкрило основни нарушавания в работата на предприятието и дали ще продължат митингите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР