Стотици пловдивчани и гости на града се възползваха от топлото

...
Стотици пловдивчани и гости на града се възползваха от топлото
Коментари Харесай

Истински празник! Стотици изпълниха Главната в Пловдив СНИМК...

Стотици пловдивчани и посетители на града се възползваха от топлото време още преди обяд, с цел да стартират новата година с разходка в центъра. До 10 часа сутринта улиците бяха празни, а трафикът – съвсем нулев.



Но след час кафенетата на Главната започнаха да се пълнят с хора, пристигнали да си разменят няколко приказки и да опишат на близки и познати по какъв начин са посрещнали 2022-ра.



„ Купихме дузина фойерверки и устроихме истински възторг пред блока. В квартала гърмеше от всички направления, а като слязоха съседите, пуснахме звук колоните и извихме хоро “, разправяше млада жена на двете си приятелки, поседнали на чаша кафе до шадравана.



Деца с тротинетки и ролкови кънки препускаха на площада, усърдно изчистен след обилното тържество навън в среднощ. И по обяд чистачките продължаваха да лъскат плочките пред постройката на общината. „ Кмета всичко вижда “, назидателно сподели на репортера една от дамите с метла.



Повечето от магазините са затворени, тъй като въпреки всичко търговците би трябвало да почиват в миналото, само че и хората въобще не се интересуваха най-малко през днешния ден да пазарят. Харчовете по празниците по никакъв начин не бяха малко, а януари идва с доста мотиви за празнуване и дарове.

Най-малко десетина невръстни ромчета кръстосваха Главната в търсене на искащите да ги сурвакат. Изскачаха от дребните пресечки, където не ги виждат патрулите, и връхлитаха минувачите, обсипвайки ги с горещи предложения за здраве. Минувачите им подаваха по левче, само че надалеч не всички.

Като на празник беше по обяд и в Цар – Симеоновата градина – родители и баби с деца, стопани на кучета, фенове на табла и шах. От детската площадка надалече се носеше радостна шум и по нищо не личеше, че е зима.



Симпатична госпожица, подхванала на разположение майка си, показа, че е пристигнала да посрещне новата година в родния град от Хамбург, където работи като здравна сестра. На въпрос дали ще се върне, се замисли: „ Засега към момента не “.

Ели и Драгомир особено пътуваха до Пловдив в първия ден на новата година, с цел да се разходят. Иначе са от Карлово, където честваха с шумна и радостна компания съвсем до сутринта.

„ Хубав и топъл ден, чувстваш се ведро, празнично и ярко. Дано и годината да е добра, с топли връзки сред хората “, заръчаха неколцина приятелки, седнали на приказка до Пеещите фонтани.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР