Стотици пловдивчани и гости на града измериха кръвното си налагане

...
Стотици пловдивчани и гости на града измериха кръвното си налагане
Коментари Харесай

Екстра! Мериха ни кръвното на Главната

Стотици пловдивчани и посетители на града мериха кръвното си налагане на Главната улица в града под тепетата. Това стана по време на извършената акция по във връзка Световния ден на битки с хипертонията. Освен това те получиха препоръки и от лекари какъв метод на живот да водят, с цел да избегнат рисковете за здравето си.

" Прави усещане, че от година на година огромна чест от хората стават по-отговорни към личното си здраве. Мерят постоянно кръвното си налягане, съветват се с лекари и пият медикаменти, в случай че е належащо. Няма да премине и един нелицеприятен случай. Възрастен човек с високо кръвно налягане си призна, че няма 108 лв. да си купи нужните лекарства и по този начин излага на риск здравето и живота си ", съобщи Виктория Станчева, участничка в акцията. Тя добави и положителната вест, че единствено един човек е бил открит с предсърдно мъждене- най-честата сърдечна трайна аритмия. Той е бил посъветвен незабавно да отидел на доктор, за проучвания и назначение на съответната терапия от инсулт. Измервания на кръвното се състояха и в УМБАЛ " Свети Георги ".

Сърдечносъдовите болести остават водещата причина за гибел в света. Заболеваемостта от артериална хипертония в Европейския съюз е 30 – 45%. В България сърдечносъдовите болести заемат първо място като причина за гибел и инвалидизация.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР