Стотици плевенчани се включиха в тържествения ритуал по повод Националния

...
Стотици плевенчани се включиха в тържествения ритуал по повод Националния
Коментари Харесай

В Плевен шестваха със 740-метрово българско знаме

Стотици плевенчани се включиха в тържествения обред във връзка Националния празник на България 3 март. Шествието сподели най-дългото българско знаме от 740 метра - цялото ушито от плевенските деца.

Със знамето беше обхванат признака на града - мавзолея-параклис " Свети Георги Победоносец ".

Стотиците дребни флагове са ушити през последния месец и половина от деца и възпитаници от над 15 детски градини и учебни заведения от Плевен и няколко близки села. Всеки от тях е изработил собственоръчно знаме с авансово заложен размер, а те са съединени в един огромен байрак от 35 възпитаници от плевенската гимназия по облекло и техни преподаватели.

След края на честването през днешния ден знамето ще бъде дарено на Панорама „ Плевенска епопея 1877 ", като ще бъде изнасяно оттова по тържествени мотиви. Въпреки поледицата най-дългото знаме бе понесено тази заран от разчувстваните деца.

По сходен метод - с голямо знаме, само че с дължина от 300 м, празника означиха и в Стара Загора. В 11 ч. старозагорци и военнослужещи придвижиха флага от центъра на града до паметника „ Бранителите на Стара Загора ". Шествието е обичайно се организира за четвърта поредна година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР