Стотици миряни се включиха в литийното шествие с чудотворната икона

...
Стотици миряни се включиха в литийното шествие с чудотворната икона
Коментари Харесай

Стотици се включиха в литийното шествие с чудотворната икона от Бачковския манастир

Стотици миряни се включиха в литийното шествие с чудотворната икона на Пресвета Богородица от Бачковския манастир до местността Клувията .

По традиция, на втория ден на Великден хора от разнообразни краища на страната потеглиха със светинята до мястото, където е открита при започване на ХVІІ век, показва Българска телеграфна агенция. 
 
" Както на всяка такава лития се молим възкръсналият Христос да благослови целия свят, да го осени с мир, благополучие, с братолюбие и да направи Господ всички нас по-добри ", сподели Величкият свещеник Сионий, свещеник на Бачковския манастир.

По думите му, тази година всички молебствия са за мир. Изпитанията ни вършат по-силни, обединени и благословени, и в тези моменти се нуждаем най-много от това да чуем гласа на Христос, който ни приказва: бъдете братя, загърбете всички несгоди и противоборства, бъдете единни, сподели още свещеник Сионий. По думите му, чудото е нещо насъщно в живота на вярата и църквата, и доста хора идват през днешния ден, с цел да благодарят.

Шествието стартира с песнопения от манастирския храм и ще продължи през планината до църквата " Свети Архангели ", намираща се в Клувията, в непосредствена непосредственост до скалната ниша, в която е била скрита светинята.

Късно следобяд иконата ще бъде върната в манастира още веднъж с песнопения и съпроводена от вярващите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР