Стотици милиони са източени с фалшиви решения на ТЕЛК в

...
Стотици милиони са източени с фалшиви решения на ТЕЛК в
Коментари Харесай

Шеф на ТЕЛК в Силистра: При нас няма незаконни схеми

Стотици милиони са източени с подправени решения на ТЕЛК в цялата страна. Това стана ясно през вчерашния ден от конференция на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Престъпната скица е разкрита при акция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Едно подправено решение коствало сред 600 и 2 500 лв.. Проверяващите са се насочили към тези райони в страната, в които броят на инвалидните пенсии е най-голям. Близо 30% от всички получавани пенсии са инвалидни в областите Силистра, Разград, Монтана, Габрово и Видин.

Пред камерата на Нова телвизия ръководителите на двата състава на ТЕЛК към МБАЛ Силистра отхвърлиха да са взели участие в противозаконни схеми. „ При нас пациентите идват с авансово готови от персоналните лекари документи – съвещания, проучвания и епикризи, в случай че пациентът е лежал в болница. Ако преценим, пожелаваме и спомагателни проучвания. След това цялата документи се изпраща в РЗИ и до момента в който е там, може да се обжалва”, изясни доктор Сашко Симеонов, ръководител на ТЕЛК Първи състав към болничното заведение в Силистра.

Д-р Ангел Господинов пък изясни, че членовете на ТЕЛК-комисиите са минимум трима, а в някои случаи - четирима или петима. „ Ние сме инстанцията, която дефинира процентът на неработоспособност, само че подлежим на следващ контрол”, сподели още доктор Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР