Стотици израелци се събраха в Тел Авив на протест срещу

...
Стотици израелци се събраха в Тел Авив на протест срещу
Коментари Харесай

Израелците продължават протестите срещу Нетаняху

Стотици израелци се събраха в Тел Авив на митинг против министър-председателя Бенямин Нетаняху, откакто той изнесе тирада по малкия екран, съобщи АА.

Протестиращите влязоха в конфликт с полицията, откакто затвориха автомагистралата " Аялон ", която е съществена артерия в града.

Във видеоклипове, публикувани в обществените медии, те скандират лозунги и питат полицията: " Какво направихте в Ал-Акса? ", визирайки неотдавнашните рейдове на израелските сили за сигурност в комплекса на джамията Ал-Акса в Йерусалим.

Според вестник " Хаарец " осем протестиращи са били арестувани, до момента в който полицейски източници настояват, че са задържани двама души.

Протестиращите скандираха " Няма противозаконни митинги ", до момента в който влизаха в конфликти с полицията, която беше оповестила демонстрациите за противозаконни.

Нетаняху направи телевизионно послание в щаба на израелската войска в Тел Авив и разиска проекта си за правосъдна промяна, който провокира различия.

Той упрекна предходното държавно управление и протестното придвижване против неговата администрация за неотдавнашната вълна от терористични набези против израелци. Нетаняху съобщи, че заради многото " терористични закани ", пред които е изправена страната, министърът на защитата Йоав Галант ще остане на поста си, отменяйки решението си да го уволни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР