Стотици изпълнители и търговци ще вземат участие в Национален фолклорен

...
Стотици изпълнители и търговци ще вземат участие в Национален фолклорен
Коментари Харесай

Богата програма и стотици фолклорни изпълнители в Националния събор Леденика

Стотици реализатори и търговци ще вземат присъединяване в Национален фолклорен събор „ Леденика “

Над 60 фолклорни групи и стотици търговци от цялата страна ще вземат участие в шестото издание на Национален фолклорен събор „ Леденика “.

Атрактивното събитие започва на 24 юни /събота/ с пресъздаване на обичая „ Еньовден “. Програмата ще продължи с осъществявания на самодейни и фолклорни сформира, концерт на дует „ Пирин “, национални битки, конкурс за достоверни носии, надиграване на групи за стилизиран фолклор, както и концерт на Янко Неделчев и кукерски игри.

Кулминация в първия ден от Събора е нестинарският танц в осъществяване на Николай Топчийски.

Програмата на фестивала продължава и на 25 юни, когато в местността Леденика ще бъде показан обичая „ Калесване “, а гайдарският състав „ Еподай “ ще впечатли присъстващите със своите осъществявания.

За положителното въодушевление на присъстващите ще се погрижи Райко Кирилов. По традиция във втория ден на събора ще бъде пресъздадена достоверната Северняшка женитба, а програмата ще продължи със сватбена гощавка, концерт на Славка Калчева и осъществявания на оркестър „ Виво Монтана “.

Посетителите на събитието ще могат да опитат зелена бира от маслини, кафе на пясък, месни деликатеси и екологични артикули. За най-малките поданици и посетители на Враца са обезпечени тематични детски кътове и работилници.

Община Враца ще обезпечи безвъзмезден превоз за двата дни на фолклорния фестивал.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР