Стотици хора - режисьори, актьори, политици и граждани преминаха през

...
Стотици хора - режисьори, актьори, политици и граждани преминаха през
Коментари Харесай

Италия се прости с „Последния император“ Бернардо Бертолучи

Стотици хора - режисьори, артисти, политици и жители минаха през залата в Двореца на сенаторите на Капитолийския рид в Рим, с цел да се простят с режисьора и драматург Бернардо Бертолучи , съобщи ТАСС.
 
Сред първите, пристигнали, с цел да отдадат последна респект на Бертолучи беше актрисата Стефания Сандрели, негова отдавнашна другарка, която се снимала в доста от филмите му. Тя описа, че режисьорът се е чувствал зле от няколко месеца.

Съболезнования за гибелта на " Последния император ", както мнозина назовават Бертолучи по името на кино лентата му, изрекоха най-известните италиански кинодейци - режисьорите Паоло Сорентино, Марко Белокио, Лилиана Кавани, Роберто Бенини, Франко Дзефирели. 
 
Почит към гения на Бертолучи отдадоха и от чужбина. Британският режисьор Тери Гилиъм сподели пред организация АНСА, че единствено преди месец е обсъждал с Бертолучи бъдещия му филм.
 
" Той беше огромен източник на ентусиазъм, основател на огромна хубост и хрумвания. Такава загуба ", показа Гилиъм.-->
 
В историята на киното Бертолучи ще остане като основател на особения жанр на поетичния еротизъм, въпреки и съвсем всичките му филми - от " Конформистът " до " Мечтатели ", да имат и непокорен подтекст. Често това е вътрешният протест на героите на фона на неспокойните времена.
 
Бернардо Бертолучи умря през вчерашния ден на 77 години от рак.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР