Стотици хора дойдоха днес на поклонението на бившия защитник на

...
Стотици хора дойдоха днес на поклонението на бившия защитник на
Коментари Харесай

Футболна България се сбогува с Жоро Марков

Стотици хора пристигнаха през днешния ден на поклонението на някогашния бранител на България Георги Марков, което се състоя в столичната черква " Света София "! Починалият ненадейно на 46 години състезателен шеф на Септември (София) беше изпратен от доста свои някогашни сътрудници, другари, почитатели на Левски и Локомотив (София). Именно в тези два клуба той остави най-трайна диря в кариерата си, като на " Георги Аспарухов " победи два пъти с купата и три пъти с Купата на България. С националната фланелка Жоро Марков остава в историята с попадението си против Англия (1:1) в европейската подготовка на стадион " Българска войска ", което беше и финален мач на Христо Стоичков за България.
Покойният Марков има 36 мача с екипа на " лъвовоте ".

За страдание в границите на 48 часа огромна част от футболните величия на България се събраха на едно място за толкоз печален мотив, откакто в сряда беше заровен легендата на Левски и България Павел Панов. Голмайстор №1 едно в историята на Левски Наско Сираков насълзен изпрати своя преподавател преди няколко дни, а през днешния ден и своя възпитаник. Освен него Люпко Петрович, Димитър Иванков, Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров, Мариян Христов, Христо Йовов, Емил Велев, Георги Петков, спортният шеф на ЦСКА-София Стойчо Стоилов, Милко Георгиев, Вили Вуцов, баскетболният треньор на Левски Лукойл Тити Папазов, управлението на Локомотив (София), целият отбор на Септември (София) отпред с Николай Митов и цялото управление, представител на БФС беше Павел Колев и доста други.

Поклонението стартира в 10:30 часа, сърцатият бранител ще бъде заровен от своите близки в родното си място - село Струмяни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР