Стотици хиляди отново на път за дългите почивни дни. Традиционно

...
Стотици хиляди отново на път за дългите почивни дни. Традиционно
Коментари Харесай

Хиляди тръгнаха на път за дългите почивни дни


Стотици хиляди още веднъж на път за дългите почивни дни. Традиционно натоварени са автомагистралите "Хемус ", "Тракия " и "Струма ", както и границата с Гърция – една от желаните дестинации за септемврийско море.

Още през вчерашния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че стартират всеобщи инспекции по пътищата за превишена скорост и приложимост на алкохол, и опиати.

В момента няма запушване на автомагистрала „ Хемус”. Полицията и Пътната организация обърнаха придвижването и в посока София – Варна са отворени и двете ленти през тунел „ Витиня”. Пътуващите към столицата пък минават по обходния път.

Най-натоварено е придвижването на автомагистрала „ Тракия”, където придвижването е извънредно интензивно.

Инциденти за момента няма. Следят се и всички пътища към граничните пунктове в страната, както и пътищата към черноморските курорти, в това число пътя Дуранкулак – Бургас.

„ Силите на Пътна полиция ще бъдат съсредоточени по основните пътища и автомагистралите, само че също по този начин ще се правят инспекции и в дребните обитаеми места. Абсолютно всички механически средства, с които разполагаме ще бъдат употребявани. Само за съпоставяне ще ви кажа, че за предходната година са открити повече от 7600 нарушавания на скоростта”, съобщи основен контрольор Илия Георгиев, отдел "Пътна полиция ", ГДНП пред bTV.

Очаква се трафикът да е натоварен и на следващия ден до ранните следобедни часове. Проблеми и тапи е евентуално да има в неделя, когато свършва серията почивни дни.

Засилено е полицейското наличие на „ Кулата”. Трафикът е спокоен, минаването на границата става за минути. Камионите се отбиват от пътя.

Две ленти има в посока „ Кулата” и една в противоположна – улеснението беше въведено предходната седмица.

Така се заобикаля образуването на запушалка при отбивката за остарелия път, каквато беше практиката в първите дни след пожара на автомагистрала „ Струма”. Пътят за Кулата е един от най-натоварените в страната.

Двойно повече служители на реда ще наблюдават съблюдават ли се разпоредбите на пътя през днешния ден, на следващия ден и в неделя, когато придвижването в повредения сектор на „ Струма” ще се обърне.

„ Реверсивно, да не се образуват колони като желая да обърна внимание на водачите при формиране на колона по Автомагистрала по някаква причина да не употребяват спешната лента за придвижване, тъй- като блокирането и попречва незабавните екипи при нужда, също така има и глоба за това нещо”, изясни Ивайло Паунов, ОДМВР-Кюстендил.

1000 лв. е санкцията за придвижване в спешната лента, както и лишаване на книжката за 3 месеца. При рецидив санкцията е 4000 лв. и няма да може да шофирате 6 месеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР