Стотици хиляди души са евакуирани във Виетнам заради приближаването на

...
Стотици хиляди души са евакуирани във Виетнам заради приближаването на
Коментари Харесай

Стотици хиляди са евакуирани заради тайфун във Виетнам

Стотици хиляди души са евакуирани във Виетнам поради приближаването на тайфуна Тембин, който опустоши Филипините преди дни, оповестява Reuters.

Властите в 15 провинции и градове във Виетнам се готвят да реалокират над милион души от регионите, ситуирани по южното крайбрежие. Правителството разпореди да бъдат предпазени петролните платформи и плавателните съдове и предизвести, че рибарските лодки не трябва да се насочат в морето. В региона те са близо 62 хиляди Училищата в южния търговски център на Хо Ши Мин също са затворени, въпреки във Виетнам да е работен ден.

" Виетнам би трябвало да обезпечи сигурността на своите петролни платформи и плавателни съдове. Ако е належащо, затворете петролните платформи и евакуирайте служащите ", гласи изказване на премиера Нгуен Суан Фук на официлания уебсайт на държавното управление.

Тайфунът Тембин връхлетя Филипините с наводнения и свлачища, които убиха повече от 230 души. Виетнам, сходно на Филипините, постоянно става жертва на тайфуни, които се оформят над топлите води на Тихия океан. Темпин ще бъде 16-ата огромна стихия, която ще удари Виетнам тази година. 

Тайфунът се чака да нахлуе късно в понеделник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР