Стотици граждани от столичния район Илинден блокираха бул. Сливница в

...
Стотици граждани от столичния район Илинден блокираха бул. Сливница в
Коментари Харесай

Протест заради кмет-гурбетчия затвори бул. "Сливница" в час-пик

Стотици жители от столичния регион " Илинден " блокираха бул. " Сливница " в центъра на София с искане за оставката на районния кмет от Политическа партия Демократична България Секретен сътрудник Емил Бранчевски. От 2 месеца насам жителите в Илинден назовават кмета си гурбетчия, защото не се явява на работа, а съмненията им са, че работи в Германия до момента в който е кмет. В момента ОИК-София е разпоредила инспекции в Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт и външно министерство дали районният кмет има и различен трудов контракт. А преди ден по същата причина - съществуване на компания от регион " Илинден " бе освободен заместник-кметът Радослав Колев. Според информация в комерсиалния указател той има настоящо сдружение.

 

По време на митинга довечера кметът Бранчевски още веднъж не беседва с жителите като този път съгласно протестиращите си е тръгнал от работното му място преди края на работния ден и се е скрил от тях. Едно от главните обвинявания на жителите в Илинден е точно това - че кметът отхвърля разговор с тях. Според протестиращите той не е участвал на нито едно разискване на Бюджет 2024 на Столична община и никой не е декларирал или защитил плановете, които жителите желаят да бъдат осъществени в региона.

 

Стотиците протестиращи в Илинден стигнаха до блокиране на бул. " Сливница " в час пик откакто предходната седмица настояванията им по време на първия митинг не бяха чути и взети под внимание от Столична община. Тогава районният кмет отхвърли да беседва с тях и се наложи да бъде изведен с полиция от постройката на общината.

 

Ден преди митинга пък жители на столичния регион „ Илинден “ изненадващо го срещнаха пред постройката на Национален осигурителен институт в центъра на София. Не е ясно какво тъкмо е правил градоначалникът от “Спаси София ” Емил Бранчевски в институцията. В началото на годината Бранчевски, станал прочут с прякора си кметът-гурбетчия, разгласи че е претърпял случай и е в болничен. Според публична информация в Столична община обаче той няма показан болничен лист. Именно поради това жители са поискали ОИК София да ревизира кмета за съществуването на различен трудов контракт.

Източник: crimesbg.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР