Стотици граждани излязоха на протест в Берлин, призовавайки за освобождаване

...
Стотици граждани излязоха на протест в Берлин, призовавайки за освобождаване
Коментари Харесай

Протест за освобождаване на Пучдемон

Стотици жители излязоха на митинг в Берлин, призовавайки за освобождение на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон, заяви ДПА.

Протестът беше проведен от групата „ Каталунска национална асамблея “. На митингът имаше доста каталунски флагове и разнообразни лозунги. Издигнати бяха лозунги като: „ Освободете каталунските политически пандизчии “ и „ Испания не е народна власт “.

Пучдемон беше задържан в Германия в края на миналата седмица. Това стана, откакто Испания издаде заповед за неговия арест. Бившият министър председател на Каталуния записа особено известие за протестиращите.

„ Моето обръщение е, че би трябвало да продължим по досегашния път и да защитим нашите права, обезпечени от Организация на обединените нации. Ние не можем да се предадем на страна, която става все по-тоталитарна. Ние имаме правото като каталунци да решаваме бъдещето си “, съобщи Пучдемон.

Той напусна Испания след опита за референдум за самостоятелност на Каталуния. В следствие Мадрид иззе за малко автономията на района. В момента се чака решение за връщането на Пучдемон в Испания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР