Стотици дръвчета са засадени заедно със саксиите в квартал на

...
Стотици дръвчета са засадени заедно със саксиите в квартал на
Коментари Харесай

Засадиха дръвчета със саксиите, растенията измряха

Стотици дръвчета са засадени дружно със саксиите в квартал на Разград. Проектът за озеленяване е за милиони. Прокуратурата стартира инспекция.

Преди година и половина стотици иглолистни и широколистни дръвчета са засадени в един от най-големите квартали на Разград – "Орел ". Това става по европроект за 5,5 милиона лв.. Но растенията са мъртви, забелязали от локалната община при инспекция, споделя bTV.

Изненадата идва, когато при изваждането им се оказва, че туите били засадени със саксиите.

„ Технологично е по този начин, би трябвало да се извади от тук, да се извади, да се разрохка малко, да се отреже, с цел да може да тръгне. Това към този момент и да го…, просто те към този момент са отпътували авансово, това не е методът “, споделя Николай Борисов - зам.-директор на Оперативна програма "Паркстрой ".

Жители на квартала пък споделят, че никой не са виждали да поставя грижи за дръвчетата.

Дръвчетата за милиони са били посадени в мандата на предходния кмет за облагородяване на квартал "Орел ". Сега след изваждането им от Община Разград би трябвало бързо да засядат нови, за своя сметка, с цел да не бъдат санкционирани.

„ Ако не си извърша задължението до края на годината, ще пристигна следваща инспекция още при започване на януари и ще ми наложат нова имуществена глоба, а към този миг единствено за този план аз имам наложена имуществена глоба в размер на 550 000 лева, които аз заплащам в моя мандат, с парите на нашите данъкоплатци, които нямат никаква виновност “, споделя кметът на Община Разград Денчо Бояджиев.

От компанията реализатор на поръчката пък обясниха, че засаждането на дръвчетата е завършило напролет на 2019 година, и не е имало проблем. Според тях причина за изсъхналите фиданки е неприятната поддръжка от страна на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР