Стотици деца се нуждаят от специално лечение, за да могат

...
Стотици деца се нуждаят от специално лечение, за да могат
Коментари Харесай

Българската Коледа помогна на дете, болно от нанизъм

 Стотици деца се нуждаят от особено лекуване, с цел да могат да стигнат на растеж връстниците си. А когато родителите не могат да си го разрешат, " Българската Коледа " се заема да обезпечи щастливия завършек на приказката. Eдно от тези деца е Преслав. Битката със болестта му  почнала преди 3 години.

" Не наддаваше нито на килограми, нито на растеж. Не искаше да се храни. Пиеше доста медикаменти, само че смяна нямаше. Разбрахме, че страда от нанизъм – щитовидната жлеза не отделя хормон на растежа ", описа пред Нова телевизия бащата на детето.

В началото се страхували от всяка стъпка. Лечението се оказало огромно тестване, тъй като било доста скъпо. Преслав минава всеки ден по 14 километра, с цел да върви на учебно заведение, а баща му работи на смени и пътува до завода и назад близо 100 километра за всяка от тях. Заплатата е сред 650-700 лв.. Единственото избавление се оказва " Българската Коледа ".

Момчето към този момент е пораснало с 10 сантиметра и в този момент е високо 109 см, само че още не е в нормите за възрастта. В дребното му сърчице обаче има огромни фантазии.  Когато порасне огромен пък желае да стане инженер, с цел да конструира всякакви неща в интерес на хората. Семейството благодари на всички хора, които оказват помощ на " Българската Коледа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР