Стотици демонстранти в американската столица се стекоха към Белия дом

...
Стотици демонстранти в американската столица се стекоха към Белия дом
Коментари Харесай

Стотици демонстрираха пред Белия дом за легализиране на абортите в национален мащаб


Стотици стачкуващи в американската столица се стекоха към Белия дом с гледище за узаконяване на абортите в народен мащаб.

Шествието доближи Белия дом към един часа следобяд локално време като пристигналите изпратиха ясно обръщение до президента Джо Байдън. Стотици по мои наблюдения се стекоха от Франклин Скуеър Парк към Белия дом, което е на към 10 минути пеш.

Чуваха се мощни викания като “моето тяло - мой избор.”

До Белия дом към този момент се бяха събрали хора. Още преди шествието да пристигна се чуваха настоявания като “Легализирани аборти в народен мащаб - в този момент ", както и рецензии по какъв начин със възбраните за аборт някои щати демонстрират, че гледат на дамите единствено като на “инкубатори.” Дошлите обявиха, че не би трябвало да се чака до изборите през ноември да гласоподават за законодатели, които поддържат правото на аборт.

“Искаме легализациите на абортите в народен мащаб в този момент!,” споделиха някои от спонтанната естрада на Лафайет Скуеър до Белия дом.

Повечето носеха зелен цвят - цветът на придвижването за правото на аборт. Посланието, което се насочва бе ясно, мощно и изрично.

Според разрешителното за демонстрацията се чакаха хиляда души.

Преди две седмици Върховният съд на Съединените щати анулира националните подкрепи за осъществяване на аборт.

Организаторите възнамеряваха да пристъпят към “действие на гражданско неподчинение” в опит за напън върху администрацията да направи повече за отбрана правото на аборт в страната.

В петък Байдън подписа декрет, с който бяха поети стъпки за опазване правото на аборт, само че също по този начин той акцентира, че са нужни политически дейности за възобновяване на правото на аборт в народен мащаб.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР