Стотици данъчни инспектори, съвместно с други държавни органи, започват лятната

...
Стотици данъчни инспектори, съвместно с други държавни органи, започват лятната
Коментари Харесай

Тайни клиенти на НАП тръгват по хотели и търговци на морето

Стотици данъчни инспектори, взаимно с други държавни органи, стартират лятната контролна акция по Черноморието. Над 25 000 инспекции предстоят от през днешния ден до края на туристическия сезон, с главен акцент отчитането на обороти и издаване на касови бележки, оповестяват от Национална агенция за приходите.

От приходната организация напомнят, че и през тази година неиздаването на касова записка се глоби неотложно със запечатване на комерсиалния обект, с изключение на нормалната санкция, само че главната цел на проверяващите е да насърчат доброволното съблюдаване на данъчните условия. От приходното ведомство още веднъж ще употребяват отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си, с цел да откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните.

Освен хотели, заведения за хранене, питейни заведения, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг ще бъдат подложени тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета, допълват от Национална агенция за приходите. В инспекциите, които ще обзет цялото Черноморско крайбрежие, а освен огромните курорти, ще вземат участие инспекторите на звеното " Фискален надзор ". Част от инспекциите ще са на правилото " скришен клиент ", само че по едно и също време с това ще патрулират и взаимни екипи на Национална агенция за приходите и правоохранителните органи с отличителни знаци.

" Главната ни задача е да подобрим данъчното държание на търговците по Черноморието. Това, че ще изпратим екипи там обаче не значи, че ще нарушим качеството на контролната активност навътре в страната. Разполагаме с близо 800 души и положителни софтуерни принадлежности за задачата ", сподели във връзка на започващата контролна акция на Национална агенция за приходите шефът на " Фискален надзор " Спас Шишков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР