Стотици човешки останки откриха мексиканските власти в масови гробове в

...
Стотици човешки останки откриха мексиканските власти в масови гробове в
Коментари Харесай

Стотици човешки останки откриха в масови гробове в Мексико

Стотици човешки остатъци откриха мексиканските управляващи в всеобщи гробове в Мексико, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки  световните организации.

166 черепа и други елементи от човешки скелети са били открити в секрети всеобщи гробове в щата Веракрус. Следователите са намерили на мястото 114 персонални карти.

Според локалната прокуратура тленните остатъци са били заровени минимум преди две години. В към 32-те гробни ями са били открити също по този начин облекла и персонални движимости.

Властите са намерили мястото, откакто са получили информация от очевидец, който им споделил, че там са заровени стотици тела. Това е един от най-големите всеобщи гробове, откривани до момента в Мексико, където наркокартелите постоянно употребяват сходни секрети ями, с цел да се отърват от своите жертви.

През 2016 и 2017 година управляващите във Веракрус откриха 253 черепа и тела в гробни ями край столицата на щата. През 2011 година полицията откри 236 натрупа в гробни ями в столицата на щата Дуранго.

Прокуратурата не изключи опцията да бъдат открити още тленни остатъци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР