Стотици берачи на трюфели от цяла България организираха днес голям

...
Стотици берачи на трюфели от цяла България организираха днес голям
Коментари Харесай

Петър Иванов: Хиляди протестират в Русе, но никой не ги отразява

Стотици берачи на трюфели от цяла България проведоха през днешния ден огромен митинг в Русе против издадената на 19 юли тази година тримесечна възбрана за достъп до горите поради заплахата от възможна поява и разпространяване на африканската чума по свинете, съобщи Българска телеграфна агенция.
Петър Иванов, шефът на Демографския институт към БАНИ разгласява видео, на което се вижда какъв брой доста са протестиращите.

Ето какво написа той:

„ БОЯТ НАСТАНА, ТУПКАТ СЪРЦА НИ!

Хиляди протестиращи против Правителството през днешния ден, 24 юли, 11:50 ч., в центъра на Русе пред Общината и Областната администрация. Пазят ги скрити в храстите служители на реда и катаджии. Медиите не отразяват нищо. “

„ Искаме да се знае, че българският трюфел го има, а не да го купуват италианци и да го препродават за италиански “, съобщи Димитров.

По думите му бизнесът с трюфелите е на половина в сивия бранш, като виновността за това била на страната.

„ От доста време се опитваме да бъде въведен някакъв устав, само че без триумф. За сметка на това получаваме удар под кръста с тази възбрана, която дори не ни е обяснена за какво и защо е въведена. Искаме правдивост и чакаме възбраната да бъде анулирана “, съобщи Димитров и добави, че десетки хиляди хора в страната – включително и фамилиите на търсачите, се препитават от събирането на трюфели. Иванов съобщи, че цената на кг от деликатесната гъба е към 70 лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР