Стотици българи попаднаха в капана на сайт-фантом. Вместо поръчаните маркови

...
Стотици българи попаднаха в капана на сайт-фантом. Вместо поръчаните маркови
Коментари Харесай

Стотици българи попаднаха в капана на сайт-фантом

Стотици българи попаднаха в клопката на сайт-фантом. Вместо поръчаните маркови електроуреди, аксесоари за игри и съоръжения за кухнята - те получавали дефектни и нискокачествени артикули. А връщането им и връзката с търговеца се оказвали невъзможни. През последните месеци сигналите против онлайн магазина са десетки, а въпросът - кой в действителност стои зад уеб страницата - се оказва без отговор и за контролните органи. По пътя на мнимите търговци потегли Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ".

За измамата алармират стотици консуматори, пазарували от уеб страницата през последните месеци. Вместо поръчаните артикули на високи цени, те получавали евтини ментета. А връщането им се оказвало - невероятно. Според сигналите: най-често пострадалите получавали дефектни и нискокачествени разновидности на поръчаните продукти. Десетки тъжби против онлайн търговеца са постъпили и в Комисията за отбрана на потребителите.

Десетки пострадали консуматори. Всичките - от един търговец. След покупка от уебсайт за извършване на покупки. В клопката на онлайн търговеца попада и юрист Мария Шаркова. От уеб страницата поръчва дребен електроуред, на промоция. Още с първото пробване на дифузера обаче остава неприятно сюрпризирана. Оказва се, че той изобщо не работи. Адвокат Шаркова прави опит да го върне.

Предприех и съответните ограничения: първо пробвах да се свържа по телефона - не съумях, по-късно - изпратих имейл, попълних формата за връщане на артикул - също безрезултатно, най-сетне съумях да се свържа с тях през Фейсбук, споделя тя. Реакция от търговеца и този път - няма. Така юрист Шаркова схваща, че евентуално е станала жертва на машинация.

Дори не пробваха да се извинят, стопираха всякаква връзка и не отговаряха на известията ми. При това състояние аз взех решение да отида в куриерската компания и най-съвестно за моя сметка да върна продукта. Нямаше безусловно никаква реакция, споделя тя. Тогава Мария Шаркова взема решение да ревизира: има ли мнения за търговеца и от други консуматори във форумите в интернет.

В последна сметка се оказа, че аз не съм единственият консуматор, с който те са постъпили по този неточен метод и в действителност не се касае за елементарен потребителски спор, а се касае за десетки хора, които имат недоволства към този търговец и това са освен това от неточни търговски практики, добави тя.

Това удостоверяват и от Комисията за отбрана на потребителите. През последните месеци жалбите от пострадали до контролния орган са десетки. Според тях, схемата при всичките е една - вместо оповестените в уеб страницата истински артикули - след поръчка идвали евтини и нискокачествени артикули. А всеки опит да бъдат върнати - завършвал с крах. От Комисията също не можели да доближат до търговеца, който стои зад продажбите в уеб страницата. А това затруднявало и инспекциите на инспекторите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР