Стотина жители на столицата протестират под прозорците на блока, в

...
Стотина жители на столицата протестират под прозорците на блока, в
Коментари Харесай

Софиянци протестират под прозорците на Йорданка Фандъкова

Стотина поданици на столицата стачкуват под прозорците на блока, в който живее кмета на София Йорданка Фандъкова в кв. " Манастирски ливади-Изток ". Причината за недоволството им е заповед на основния проектант на столична община за смяна на регулацията в квартала и асимилиране на свободен терен, където преди по проект е трябвало да се построи детска градина. Според смяната теренът се отрежда за изграждане на частно учебно заведение.



Шествието на протестиращите потегли от ул. " Иван Кирков ", мина под прозорците на кмета на София Йорданка Фандъкова по ул. " Боянски водопад със викания за оставката й.
Неколцина служители на реда охраняват мирния митинг на столичани. " Столична Община освен, че не е почнала да придобива терените за детски градини и учебни заведения, само че и стартира да разрешава тяхното застрояване за частни потребности, пренебрегвайки съществуването на социална потребност и потъпквайки публичния интерес! ", Така стимулират митинга си столичани. " Обществената потребност освен не е отпаднала, а даже е в пъти по-голяма. ", разясняват хората.
Освен всичко друго се залага в бъдеще и транспортен спор сред жителите на квартала и частното образователно заведение.
Протестиращите се заканват да сезират за проблема и омбутсмана на републиката и да търсят подпомагане от Диана Ковачева казусът им да стигне до Конституционния съд.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР