Стотина жители на гръцкия остров Лесбос подпалиха затворения мигрантски център

...
Стотина жители на гръцкия остров Лесбос подпалиха затворения мигрантски център
Коментари Харесай

На Лесбос е страшно! Подпалиха празен мигрантски център, блокирани са бежанци в лодката им

Стотина поданици на гръцкия остров Лесбос подпалиха затворения мигрантски център на Организация на обединените нации на острова, откакто блокираха десетки мигранти на близкия плаж, съобщи фотограф на Агенция Франс Прес.

Около 150 души се събраха пред центъра, ръководен от организацията на Организация на обединените нации за бежанците, преди някои от тях да го подпалят.

Подпалването на центъра стана откакто локалните хора не разрешиха на над 50 мигранти да изоставен лодката си, крещейки обиди към чиновник на Организация на обединените нации, а някои нападнаха публицисти и фотографи.

Заради увеличението на напрежението на границите на Гърция с Турция - земна и морска, във вторник те ще бъдат инспектирани от шефа на Европейския съвет Шарл Мишел и от министър-председателя на Гърция Кириакис Мицотакис, излиза наяве от известие на Мишел в Туитър.

"Ние поддържаме напъните на Гърция за отбрана на европейските граници и деликатно ще следим обстановката на място. Ще посетя гръцко-турската граница във вторник с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис ", се споделя в изказването.

След като Турция отвори границата, хиляди мигранти се пробват да преминат в Гърция. През последните три дни бяха осуетени към 20 хиляди опита за прекосяване на гръцката граница. Турският министър на вътрешните работи съобщи пред вестник "Дейли Сабах”, че 100 000 мигранти към този момент са минали от Турция в Гърция. На гръцко-турската граница има стотици служители на реда и армейски елементи.

След като над 10-хилядната турска войска, навлязла в територията на Северна Сирия, срещна отпор на държавните войски на Башар Асад в провинция Идлиб, Анкара разгласи, че към този момент няма да стопира бежанците към Европа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР