Стотина души се събраха и тази вечер на централния площад

...
Стотина души се събраха и тази вечер на централния площад
Коментари Харесай

Жителите на Габрово отправиха 15 искания към властта

Стотина души се събраха и довечера на централния площад пред постройката на общината в Габрово. За равни права и отговорности за всички български жители упорстват жителите на града, които дни наред стачкуваха против експанзията и неспазването на разпоредбите. Исканията на стачкуващите са за законови промени, работещи институции и ефикасен надзор.

Протестиращите събират подписи в поддръжка на настояванията. Те ще бъдат отнесени до общината, законодателната, изпълнителната и правосъдната власт у нас.

15 претенции към властта насочат жителите на Габрово след поредицата митинги в града. Те упорстват за работеща прокуратура и полицейско наличие на местата в града, които дефинират като горещи точки, ефикасни ограничения против нарушителите на законите, бързи производства за хулигански прояви. Проверка на приходите на незаетите лица и промени в законите за общественото подкрепяне и за неизбежната самозащита – също са част от настояванията, които се чака да бъдат импортирани в Общината, а по-късно кметът на Габрово да ги показа на среща с премиера и пред законодателя, съобщи БНР.

Иначе ситуацията в града последователно се възстановява след митингите и размириците, предизвикани от побоя, нанесен от трима роми на продавач в централен магазин. Една трета от децата от ромското малцинство, които не бяха на учебно заведение, са се завърнали в класните стаи, показаха от Регионалното ръководство на образованието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР