Стопкадри Нова ТвБивш външен министър направи анализ по две ключови

...
Стопкадри Нова ТвБивш външен министър направи анализ по две ключови
Коментари Харесай

Надежда Нейнски обясни какво трябва да направи България, за да влезе в Шенген

Стопкадри Нова Тв

Бивш външен министър направи разбор по две основни тематики - влизането на България в Шенген и войната в Израел.

Надежда Нейнски бе запитана от Мирослава Иванова може ли Австрия да размишления и да промени решението си за България за Шенген до Европейския съвет през декември, както се надява акад. Николай Денков.

Аз мисля, че не всичко е изгубено, и би трябвало да се продължи с това лобиране и с този напън. Смятам, че би трябвало да имаме доста близки партньорски връзки с Румъния в тази обстановка, сподели Нейнски по Нова Тв.



Мнозина споделят: Да, но Румъния примерно е възпирана от една страна, а пък България от две. Това е по този начин, обаче не забравяйте, че България е външна граница и въпреки всичко явно фокусът към България е по-голям, в сравнение с фокуса върху Румъния, добави тя.

Относно войната, Нейнски съобщи, че в този момент се прави опит да се избегне влизането в Газа от страна на Израел и счита, че това е по-доброто решение.

Влизането в Газа ще бъде покруса и за двете страни. Първо, тъй като знам, че “Хамас “ управлява тази територия от години, откакто завоюва изборите и на процедура е основала страна под страната, разяснява дипломатът.

Някои ще употребяват тази дума като различаване на някаква рекламация, само че никога не приказвам за страна, а за територия. Твърдят, че тунелите даже по мащаб са по-големи, в сравнение с е територията от горната страна, тъй че влизането на армията на на Израел в линията Газа ще бъде покруса и за двете страни, и ще има доста почтени жертгви, съобщи още Надежда Нейнски.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР