Стопкадри бТВАлександър Симов от БСП и журналистът Сибина Григорова отправиха

...
Стопкадри бТВАлександър Симов от БСП и журналистът Сибина Григорова отправиха
Коментари Харесай

Експерти: ГЕРБ не понася ПП-ДБ, Бойко Борисов ги дебне

Стопкадри бТВ

Александър Симов от Българска социалистическа партия и журналистът Сибина Григорова насочиха тежки рецензии към ръководещата коалация.

Ето част от това, което двамата споделиха в „ Лице в лице “ по БТВ:

Симов: Бойко Борисов дебне ПП-ДБ. Това ръководство какво приказва на мен, като на български жител, че ни ръководи коалиция, в която има интерес едната партия да дебне другата да се провали. Това може ли да бъде ръководство, което ще роди нещо потребно за България, това може ли да бъде ръководство, което е зародило на някаква действителна база. Защото ни дадоха обещание промени. Христо Иванов сподели преди да се сътвори сглобката, че България ще бъде трансформирана по метод, по който не е била трансформирана и от 89-а година все още. По тази промяна, която виждаме, ние замязваме на сапунен опера, защото политически скандал след политически скандал, рецесия след рецесия и този цикъл няма по какъв начин да се промени до ротацията. А и по-късно, тогава какво можем да чакаме от кабинет, който може да ражда единствено кавги.

Григорова: Смисълът на Народното събрание е в него да има разногласия, равнището не би трябвало да е това, което е, само че смисълът на политиката е да се сблъскат ползи, с цел да няма договаряне, да няма една партия, която няма съпротива, и това е доста значимо политиката, и в друго да бъдеш пореден на това, което си споделил.



Симов: Ти си излязъл пред хората и си споделил: Аз изпращам Борисов в пенсия, аз давам ново начало на България, ние няма в никакъв случай да допуснем ГЕРБ във властта. В идващия миг излизаш и казваш: Ама хладната логичност на числата, демонстрира че ние би трябвало да създадем ръководство. Ама, вижте евроатлантизма ни задължава ние да изперем Бойко Борисов, който беше наименуван, желая да напомня в записа на Политическа партия, Бойко Борисов беше наименуван маркетингов план. Тоест, Борисов не е същинския зложелател на „ Продължаваме промяната “, той е рекламната цел, през която те образуват някакви политики и резултатът на това, на което сме очевидци, е това пакетиране.

Григорова: Пеевски сподели през днешния ден, че има нова коалиция, тази нова коалиция са „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Политическа партия, и това е проруска, прокремовска. За да има тази нужда, аз отново ie връщам към моята теза за ГЕРБ. Според мен това е партията, която доста мощно не понася „ Продължаваме промяната “. Съгласна съм, че има недоволни хора вътре в електората на „ Продължаваме промяната- на Демократична България “, само че те през цялото време някак си въпреки всичко в „ Продължаваме промяната “ съумяха да се нареждат като лява партия и те въпреки всичко съумяват на своя електорат да дадат един образец, който министър председател и част от ГЕРБ да го харесват. И това основава прочут проблем за партията, която би трябвало да вземе властта в условия на паднала дерогация и европейски избори, на които даже мястото на първия не е обезпечено. Тоест, единствено от една страна ще имаме конкуренция сред партиите, въпреки това ще има доста мощна конкуренция. Вие в Българска социалистическа партия, знаете какво значи това. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР