Стопкадър Novini.bgСтоличните общински съветници от ГЕРБ отправиха тежки критики към

...
Стопкадър Novini.bgСтоличните общински съветници от ГЕРБ отправиха тежки критики към
Коментари Харесай

ГЕРБ: Бонев обикаля като цветарка да търси червените колеги за подкрепа

Стопкадър Novini.bg

Столичните общински съветници от ГЕРБ насочиха тежки рецензии към главния им конкурент.

Няма апокалипсис в София, с помощта на намесата на ГЕРБ на национално равнище. Видяхте, държавното управление, подкрепяно от Политическа партия и ГЕРБ, реши значими проблеми в София, както предложихме. Това съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

„ На първо място, за недостигащите пари за разплащания за ВиК плановете и отговорностите за защита на метрото от над 46 млн. лева, има взето решение на Министерски съвет както предложихме. Целия този блъф с тезата на Терзиев и Бонев,  че в случай че нямат техен ръководител, ще спре София, се оказа единствено блъф. Вчера депутатите гласоподаваха и над 100 млн. лева за готови планове, по които сме работили последната година, с цел да бъдат финансирани ”, добави той, написа novini.bg.

„ Единственото, което остава да бъде решено, е лидерският проблем. Светът не свърши от това, че не избрахме техен ръководител, съответно човек, на който търсим работа ”, сподели още Георгиев.

Той изясни, че това, по което работи общината, ще бъде дофинансирано в допълнение от страната. „ Над 40% от Брутният вътрешен продукт се създава в София, по тази причина софиянци заслужават поддръжка, не по-малка от тази, която получават другите общини. Над 1 милиарда е общо финансирането. По отношение ВиК плановете – готово, извоювано европейско финансиране по време на нашето ръководство, което имаше риск да се изгуби. Предложихме две други възможности, те бяха приложени в последна сметка. ”

„ Видя се политическата отпадналост на болшинството в СОС  да избере ръководител. Това прерасна към спекулации, с които се опитваха да ни убедят, че незабавно би трябвало да изберем краткотраен ръководител на СОС. Да се търсят краткотрайни решения е меко казано присмехулно ”, заяви Антон Хекимян.

„ Тази далавера с парите за канализацията изтече точно в канализацията. Вижда се, че с решенията, които групата на ГЕРБ-СДС дава на Васил Терзиев, е допустимо финансовият министър да отдели тези пари. За част от плановете има открити реализатори и работата може да стартира. Бонев продължава да чертае разграничителни линии в ПП-ДБ-СС в СОС. Ако Терзиев вземе този проблем в свои ръце, тези два центъра на властта – Терзиев и Бонев, ще станат още по-осезаеми и най-после един от тях ще стане непотребен ”, счита още той.

По думите му Борис Бонев протяга ръка към БСП, тъй като към този момент нямало какво да пазят и е редно да се включат в ръководството на София. „ Но дали е питал хората от неговата група, или Политическа партия и Демократична България, или кметът е склонен – ние не знаем. ”

„ Ще участваме в договаряния, проведени от Вили Лилков и Карлос Контрера за разрешаване на проблемите в СОС на 28 декември. Оставаме обаче твърда съпротива. От тях чакаме да чуем каква е концепцията им за разрешаване на проблемите в СОС ”, разгласи той.

 „ Бонев освен подаде ръка на БСП, той полегна на тях. Каза им да си починат по празниците и да помислят желаят ли да не престават да са съпротива или имат потенциала да ръководят. Има няколко поръчки за алена женитба ”, счита Георгиев.

„ Искаме да знаем кой кара влака и накъде го кара, с кого беседваме. Бонев се възмущава, че бил отстранен ПСА. Ако Терзиев получава поддръжка от ГЕРБ, явно е поддръжка за цяла София. Бонев обикаля като цветарка да търси алените сътрудници за поддръжка ”, добави още той.

„ Ние работим за София и продължаваме да го вършим посредством препоръките, които даваме на кмета Терзиев и посредством поддръжката,която получава София в лицето на депутатите в Народно събрание, в лицето на Мария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова като част от държавното управление „ Денков-Габриел ”. Нещо, което не се случваше, когато държавното управление на смяната спираше парите за превоза в София и за канализацията. ГЕРБ са поръчител за справедливото систематизиране на парите в София ”, акцентира Хекимян.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР