Стопкадър Нова ТвСнежана Йорданова, която има хотел в Поморие, е

...
Стопкадър Нова ТвСнежана Йорданова, която има хотел в Поморие, е
Коментари Харесай

Снежана, която помогна на ударената от мълния Теодора: Правих й сърдечен масаж, докато си поеме въздух

Стопкадър Нова Тв

Снежана Йорданова, която има хотел в Поморие, е оказала първа помощ на ударената от гръмотевица 18-годишна столичанка Теодора. Момичето пострада през вчерашния ден следобяд до автогарата в града, а сега е в кома в отделението по реанимация в Бургас.

Видях мълния, чух гръм и разбрах, че някъде наоколо се разреди тази гръмотевица. След което, в идващия миг излязох пред входа на хотела и видях, че има случай. Чух, че млад мъж вика, момче, което търси помощ и взех решение, че съм наоколо и мога да отида да видя какво се е случило. Когато пристигнах, в първия миг зад колата, видях, че този младеж е в потрес, викаше за помощ и може ли някой да му помогне. Викаше, апелирам ви се, обадете се на телефон 112. Абсолютно не беше в положение да направи каквото и да било, тъй като беше ужасно уплашен, обезпокоен и шокиран. Молеше приятелката си да се разсъни, и в идващия миг, идвайки зад колата, т.е. към този момент пред нея, видях, че там лежи младо момиче, което е в безпомощно положение. Той молеше да се разсъни, мислеше, че е мъртва, напипах пулса й, пробвах дали има някакво минимално дишане и незабавно взех решение че би трябвало да й дам първа помощ, като й направя сърдечен масаж, описа пред Нова Тв Снежана.

Накарах го да стартира да ми оказва помощ, като я обдишва. Обясних му, че аз ще броя на глас високо, до момента в който върша сърдечния масаж, а той ще я обдишва. През това време известно количество храна се връщаше от хранопровода, трябваше да я почистваме да я обръщаме и в този миг усетих по какъв начин тя просто пое въздух и се възстановява в някаква степен дишането й. През цялото време ние сме правили сърдечен масаж и обдишване досега, в който пристигна колата за спешна помощ, а колата за спешна помощ се забави много. Тя пристигна след 20 минути от Царево, откакто туристка е подала сигнал, добави Снежана Йорданова.

Самата тя не е здравно лице, само че има сходни знания от занятията в учебно заведение. Преди време Снежана е избавила по същия метод със сърдечен масаж и татко си, който е получил инфаркт. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР