Стопкадър Нова ТвПолитологът Георги Киряков смята, че скокът на регистрациите

...
Стопкадър Нова ТвПолитологът Георги Киряков смята, че скокът на регистрациите
Коментари Харесай

Политолог: Някои хора свикнаха да получават привилегии от политици след местен вот

Стопкадър Нова Тв

Политологът Георги Киряков счита, че скокът на регистрациите по сегашен адрес за локалните избори е обвързван с приемането на избрани привилегии след локалния избор.

„ Някои хора търсят въздействието на локални политици, с цел да получат някаква дребна привилегия или с цел да запазят някаква дребна привилегия. Това е вътрешното корумпиране на съзнанието. Тук няма нищо гражданско, тук има селска интензивност, не гражданска интензивност, и тази селска интензивност дава съображение доста такива  политици и предприемачи да смятат, че тази система е работеща и би трябвало да се възпроизвежда от избор на избор. Тука няма значение какъв брой желаеме да се трансформират нещата на село или в общината, какъв брой доста би трябвало да се трансформират нещата на село или в общината, значимото е тази борба за този запас, който всеки един общински консултант или кмет има. Колкото по-голям е този запас, толкоз по-ожесточена е тази борба “, разяснява в „ Пресечна точка “ по Нова Тв Киряков.

„ Напоследък има и доста европейски пари, които се разпределят по места и това усилва борбата, както и борбата за дървата, дали ще ги получиш и по кое време ще си ги получиш, борбата и за купоните от локалната кооперация, за арендите от локалния предприемач, който ти споделя: Ако не съм аз, няма да ти дам аренда. Това е от голяма важност за  разпределението на земята в по-малките обитаеми места. Затова споделих, че става въпрос за приемане на дребни привилегии. Хората към този момент привикнаха да търсят подобен вид въздействие през локални политици, общински съветници, районни кметове, в това число и в София, селски кметове или назначени от общинската администрация в малко обитаемо място “, добави Георги Киряков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР