Стопкадър Нова ТвПървото място на България в класацията на държавите

...
Стопкадър Нова ТвПървото място на България в класацията на държавите
Коментари Харесай

Политолог: Скъпото месо не е най-големия проблем на българина

Стопкадър Нова Тв

Първото място на България в класацията на страните от Европейски Съюз с най-скъпо месо през февруари бе необятно коментирана и разисквана тематика в „ Пресечна точка “ сред публицист и политолози.

Милен Желев изрази мнение, че цената на месото в България е проблем, само че не е най-големия проблем на българите и цитира „ Скъперникът “ на Молиер: Ние ядем, с цел да живеем, а не живеем, с цел да ядем.

Журналистът Георги Банов пък опита да изясни за какво месото като цяло е поскъпнало на Стария континент.

Европа взе необичайно решение преди години за сериозната си стопанска система и я изнесе към Азия, и в този момент сега този аспект ускорява рецесията в Европа, защото тези съществени производства, измежду които е и произвеждането на стомана, няма по какъв начин да се върнат в Европа, каза Банов.

Политологът Желев обаче бе на радикално друго мнение по въпроса.

Министър Кирил Вътев беше загатнал, че България има в областта на отглеждането на животни един водещ бранш и това е свиневъдството. Така че считам, че износът и това преместване на европейската стопанска система в Азия, не е блъснало българското свиневъдство най-малко към този момент, съобщи по Нова Тв Желев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР