Стопкадър Нова ТвДоцент Искрен Иванов коментира призива, който Израел отправи

...
Стопкадър Нова ТвДоцент Искрен Иванов коментира призива, който Израел отправи
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов: Газа скоро става регион на огромни бойни действия

Стопкадър Нова Тв

Доцент Искрен Иванов разяснява апела, който Израел насочи към Организация на обединените нации, че цивилните поданици на Газа имат 24 часа да се реалокират от северната в южната част на линията.

Ако това не се случи, израелската войска най-вероятно ще започе сухоземна интервенция.

Това е предизвестие от Израел, с цел да не бъде упрекнат, че е нарушил европейското права. Защото от Европейския съюз и от страна на Организация на обединените нации има такива обвинявания, които аз самият не знам до каква степен се основателни, поради това, че всяка една страна има право да пази суверенитета и териториалната си целокупност, сподели по Нова Тв специалистът по интернационална сигурност и ръководство на спорове доцент Иванов.

Но, когато е жертва на тероризъм, тук има и различен въпрос. Той е, че сега Израел задейства военната теория Дахая, когато се задейства тогава, когато страната е изложена на терористични офанзиви. Това значи на процедура, че Израел се приготвя за асиметрична война. Израелската теория, военна теория за асиметрична война, постановява, че Израел ще работи смазваща диспропорционална мощ по отношение на съперник, добави той.

Така че аз чакам доста скоро линията Газа да стане в действителност един район на големи бойни дейности. Твърде допустимо е да се стигне до война сред държавния артисти. Война със Ливан, Сирия и Иран. Но най-неблагоприятния сюжет е това да бъде Иран, заради това, че и Израел, и Иран имат нуклеарен капацитет, сподели още доцент Искрен Иванов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР