Стопкадър Нова нюзИкономист обясни, че България изпълнява изискванията за намаляване

...
Стопкадър Нова нюзИкономист обясни, че България изпълнява изискванията за намаляване
Коментари Харесай

Икономист: Времето няма да стигне да влезем в еврозоната

Стопкадър Нова нюз

Икономист изясни, че България извършва условията за понижаване на инфлацията, само че най-вероятно времето няма да стигне да влезем в еврозоната на 1 януари 2025 година.

Успяхме да понижим инфлацията от 5 % на 3 и да се доближим до другите страни в Европейски Съюз. Тази година ще стигнем до равнищата, които са нужни, въпросът е, че евентуално няма да стане в точния момент за този конвергентен отчет на Централната банка при започване на юни, сподели в „ Твоят ден “ Георги Ангелов.

Понеже регулаторите не работят и цените остават по-високи, надлежно може би няма да успеем за този отчет да осъществим критериите. Има късмет, несъмнено, само че би трябвало да се задействат регулаторите, добави той.

Този отчет, който ще излезе, ще вземе данни за инфлацията до края на април, тъй че имаме два месеца и половина. Ако цената на парното падне на половина и цената на природния газ падне на половина, това ще се усети и в промишлеността, сподели още Ангелов.

Колкото по-късно обаче се случи, по-малко евентуално ще е да бъде задоволително. Тоест, по-рано би трябвало да стане, в случай че може и със задна дата от първи януари, разяснява специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР