Стопкадър Нова нюзЕксперт обяви, че цените на горивата у нас

...
Стопкадър Нова нюзЕксперт обяви, че цените на горивата у нас
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Цените на горивата в България вече са стабилизирани

Стопкадър Нова нюз

Експерт разгласи, че цените на горивата у нас към този момент са нормализирани и сподели какво може да се случи с тях, в случай че България реши да не внася съветски петрол.

Ако България реши да не внася съветски петрол, това няма да се отрази на цената на самите горива, тъй като това не е от голяма важност. Цената на горивата се дефинира от  самия пазар на горивото. Тоест, на суровината въз основата, на която се създават тези горива, само че те самите са търгуват по собствен си метод. Разбира се, тяхната цена се въздейства от цената на суровия нефт по принцип. Но те си имат и свои си фундаменти, като търговия и това което действително дефинира тяхната цена, е тяхното произвеждане и тяхното предложение, сподели по Нова нюз Констанца Рангелова, старши анализатор в Програма " Енергетика и Климат " на ЦИД.

Ръст на горивата може да има, откакто забележим какво ще направи Русия в отговор на възбраната на този таван, който беше избран за търгуването на съветски нефт. Тоест, в случай че има решение от страна на Русия, че те няма да продават на страни,които са наложили тавана, цените ще порастват, защото ще получи спад на предлагането на недопечен петрол от Русия и това ще докара до увеличение на цените на суровия нефт, което несъмнено ще има и своето отражение в цената на продуктите, добави Рангелова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР