Стопкадър Нова нюзДоц. Стойчо Стойчев направи брутален коментар на меморандума,

...
Стопкадър Нова нюзДоц. Стойчо Стойчев направи брутален коментар на меморандума,
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев: ПП-ДБ се заяжда с ГЕРБ

Стопкадър Нова нюз

Доц. Стойчо Стойчев направи жесток коментар на меморандума, който ПП-ДБ предложи на ГЕРБ за осъществяване на ротацията.

Според него това е чисто заяждане от страна на партията на Кирил Петков и Асен Василев против тази на Бойко Борисов.

Дълго време ГЕРБ поставяха претенции, само че „ Продължаваме промяната “ бяха пасивни и споделяха: Не, не сме се разбирали нещо такова, би трябвало Денков и Габриел да оценят работата на министрите и вероятно тогава да има смени, до момента в който ГЕРБ натискаха: Сменете спортния, сменете този, сменете оня, този не се оправя добре и по този начин нататаък, стартира в „ Твоят ден “ политологът.

Сега, като наближи момента за ротацията, от „ Продължаваме промяната “ предявиха и те някакви претенции, които наподобяват неприемливи за ГЕРБ поради Външно министерство. Според мен задачата е чисто тактическа - да се откаже Борисов да желае други министерства или смени на други министри, а пък ПП-ДБ надлежно да се откажат от претенциите си към Външно министерство, добави доцент Стойчев.

Ако обаче ПП-ДБ не престават да упорстват с такива претенции, държанието на Борисов оттук нататък ще бъде, че няма да има ротация. Той ще каже, че не желае Мария Габриел да става изрично министър председател и ще си остане външен министър, само че, забележете, Росен Желязков ще продължи да бъде ръководител на Народното събрание, тъй като няма да има ротация, сподели още Стойчев.

Тоест, сега тази оферта на Кирил Петков е изцяло неприемлива за ГЕРБ, в сравнение с запазването на актуалното статукво или състояние, и в този смисъл Борисов разполага си инструмента да блокира офертата, като не одобри оставката на  Денков в Народното събрание и не го поддържа, счита доцент Стойчо Стойчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР