Стопкадър бТВВътрешният министър Иван Демерджиев каза, че прокуратурата е саботирала

...
Стопкадър бТВВътрешният министър Иван Демерджиев каза, че прокуратурата е саботирала
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Прокуратурата работи, когато иска, след установени от МВР престъпления

Стопкадър бТВ

Вътрешният министър Иван Демерджиев сподели, че прокуратурата е саботирала работата на полицията по отношение на злополуката на Околовръстно шосе в София, при която пийнал български водач с Порше умъртви на пътя френски жител.

Ето какво сподели Демерджиев:

Възложихме неотложно инспекция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “. Такава инспекция беше осъществена и те събраха голям брой доказателства, от които се оказа, че в действителност полицейски автомобил се е движил по маршрута, по който се е движило въпросното Порше. Този полицейски автомобил най-вероятно е спирал даже по маршрута и този полицейски автомобил е станал очевидец на злополуката. Двамата служители на реда в него на самата злополука, вместо да изпълнят служебните си отговорности, те са създали нещо друго, само че няма да изпадам в детайлности, тъй като има формирано досъдебно произвеждане. Важно е да се знае следното: когато тази информация стана известна от Дирекция „ Вътрешна сигурност “, тя неотложно беше докладвана от дирекцията на прокуратурата. Беше обезпечен наблюдаващ прокурор и чиновниците от дирекцията го срещнаха в детайли със записите, които откриват тези дейности. Те предложиха двамата чиновници да бъдат арестувани за 24 часа, да се вземат телефоните им и да се подхващат неотложни дейности. След като наблюдаващият прокурор се срещна с материалите, той не разреши на чиновниците да извършат тези дейности върху въпросното следствие и ни предупреди, че не би трябвало да огласяваме данни, с цел да не пречим на следствието. Естествено, ние се съобразихме с това, единствено че тези дейности и последици бяха поднесени като опит да се откри, че видите ли полицията прикривала служителите на реда, взели участие в тези дейности. Полицаите, направили това нещо, още веднъж дублирам, Дирекция „ Вътрешна сигурност “ откри всички тези обстоятелства и условия, и на тази база беше формирано второ досъдебно произвеждане, което да касае към този момент техните дейности и бездействия. Още на 30-и, когато сме докладвали на прокуратурата тези условия, въпросните чиновници бяха отстранени от служба и бяха формирани дисциплинарни производства против тях. Със заповед на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи бяха отнети персоналните им карти, персоналния знак и служебното оръжие.

Втори случай, за който бих желал да ви дам още веднъж образец, това е казусът в Пловдив, в който един чиновник е получил рушвет от 50 лв.. Незабавно чиновници на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ са задържали служителя при осъщественото претършуване и са намерили фактически въпросната сума от 50 лв. в служебната му карта. Незабавно служителят е арестуван. Това задържане е продължено с прокурорско разпореждане и там тече следствие. Ето един паралел по какъв начин прокуратурата може да работи, когато желае, след определяне на осъществени закононарушения. А доскоро ви дадох образец, за жалост по какъв начин прокуратурата може да прави противоположното.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР