Стопкадър БНТЕксперти направиха интересни коментари на преговорите за кабинет.Това, че

...
Стопкадър БНТЕксперти направиха интересни коментари на преговорите за кабинет.Това, че
Коментари Харесай

Анализатор: ГЕРБ и ПП-ДБ са в коалиция и е време това да се официализира

Стопкадър Българска национална телевизия

Експерти направиха забавни мнения на договарянията за кабинет.

Това, че нещата са безмълвни, е добър знак. Ако имаше изнесена информация и несъгласия в диалозите с президента, сигналът щеше да бъде за активизиране на гласоподавателите. Мълчанието значи, че се работи всъщност за реализиране на единодушие. Това съобщи политологът Даниел Смилов в ефира на Българска национална телевизия.

Политическият анализатор Георги Харизанов счита: „ Това е коалиция и е време това да се официализира. Няма смисъл да бъдат лъгани повече гласоподавателите. Така се прави професионална политика и диалози, прекрасен знак за политически професионализъм е, че не изтича информация ”.

Според Смилов е добре, че започнаха диалозите по цели, а не по хора: „ Ако съумеят да се договорят за законодателна стратегия, добре е да се разпише и в детайлни. След това ще се намерят и подобаващите хора. Струва ми се, че и да гадаем, няма да стигнем надалеч. Принципът ще бъде: всичко е контрактувано най-после. Струва ми се, че огромна част от министрите ще останат. Ще има и нови лица, ГЕРБ ще поеме по-голяма тежест с повече министри. Дори не съм сигурен, че ще бъде паритетен правилото. ”

 „ Говорим си за лични назначения и квоти, тъй като ги няма задачите и тактиките. Разговорът не би трябвало да се персонифицира. Не са значими личностите, когато е ясно накъде върви страната ”, счита Харизанов.

Даниел Смилов не счита, че ще има различен финансов министър: „ Фактът, че приказваме за еврозоната, значи, че стратегическата рамка е добра. Говорим обаче за пакетно съглашение – на масата ще са сложени всички министерски кресла, както и цели. Не би трябвало да имаме и свръхочаквания, че тези наши политици ще изработят стратегия, която немците основават в продължение на 6-7 месеца. ”

„ Документ сред партиите ще има. Те по какъв начин ще желаят да се наричат е значимо обръщение към гласоподавателите, само че особена драма с наименованието на съглашението няма. По-добре да го подпишат, в сравнение с да спорят за заглавието му ”, добави той.

Харизанов е безапелационен, че би трябвало да се подпише документ и той би трябвало да се съблюдава, написа novini.bg.

„ ДПС са партия, която неколкократно се разгласи срещу предварителни избори. Партия, която потвърди, че е на прозападни позиции, която поддържа конституционните промени, правосъдната промяна. В рамките на този парламент и на това управническо болшинство те се държат като конструктивен сътрудник ”, счита той.

За ролята на ДПС Смилов съобщи: „ Никой не може да спре ДПС да поддържа едно ръководство. И в случай че тази поддръжка е в евроатлантическа посока, това ще стабилизира нещата в страната. Ако ръководството се употребява за изпиране на някой политически водач, това основава отрицателното мнение към това ръководство. Изпиране би станало единствено с самостоятелни органи на правосъдната власт. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР