Стопаните до момента нямат информация, няма сключени договори, няма споразумения

...
Стопаните до момента нямат информация, няма сключени договори, няма споразумения
Коментари Харесай

Земеделски производители от Силистренско излязоха на протест срещу ресорното министерство

Стопаните досега нямат информация, няма подписани контракти, няма съглашения за комасиране и обрисуване и по този начин ще се стигне до загуба на стопанската година.

Според Министерството има нарушаване на тръжната процедура и опорочаване. Правят се инспекции, води се следствие.

 

В края на юли и началото на август т.г. земеделци от района вземат участие в търг за отдаване чартърен и аренда на свободните парцели от ДПФ. Някои печелят, други са в запасите. Към днешна дата обаче няма подписани съглашения, няма контракти. Макар да са налице платени депозити, а някои даже да са внесли към този момент и дължимите суми за наеми. Все още обаче не са пуснали машините в нивите, с цел да орат и сеят, тъй като са в незнание какво ги чака. Венцислав Костадинов от 30 години взе участие в сходни търгове и за сегашния твърди, че е бил постоянен, прецизира БНР.

 

Атанас Атанасов стачкува против бездействието – било то с съображение или - не. Според него не е инцидентно, че към момента няма издадени никакви документи.

Средната наемна цена на декар земя от ДПФ в Силистренско е 100 лева Има стопани, които, макар че липсват документи, към този момент са засели. Най-страшното за земеделците даже не е в това дали ще изгубят, в случай че не ги обработват тези земи.

 

Опасенията на Иван Берберов са, че втора тръжна процедура може да се проточи до март месец следващата година. Директорът на Областна дирекция " Земеделие ", Гинка Катева, съобщи пред БНР, че до края на месеца ще има изясненост по въпроса. Ще има инспекция на терен. Очаква се и публична заповед за отменяне на търга.

 

За последните 11 години за първи път в района се стига до прекъсване на тръжна процедура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР