Стопани от района на Първомай отново се събраха на протест

...
Стопани от района на Първомай отново се събраха на протест
Коментари Харесай

Свиневъдите от Първомай се отказаха да блокират главния път за Истанбул

Стопани от региона на Първомай още веднъж се събраха на митинг против заповедта за всеобщо унишожаване на домашните свине. Там дойде и омбудсманът Мая Манолова.

След полемика с омбудсмана, стопаните взеха решение да не блокират основния път, а да употребяват времето, с цел да обобщят своите претенции.

Протестиращите посрещнаха Манолова с овации, а тя съобщи, че няма да допусне хората да бъдат разделяни на дребни и огромни животновъди, на регистрирани и не, и даде обещание, че ще направи всичко допустимо стопаните да бъдат обезщетени по пазарни цени.

"Какво обезщетение, ние не желаеме обезщетение. Искаме да излезе едно болно прасе в Първомай. Да потвърдят, че в действителност има чума и ние ще си ги изтрепем сами. Това ни е настояването, това са здрави свине, те не се трепат ", съобщи протестиращ, представен от Българска национална телевизия.

"Ние гледаме животните, тъй като желаеме да ядем чиста храна. Нямаме интерес да вкарваме чума в домовете си и фризерите. Ние не гледаме свине, с цел да продаваме и да печелим пари ", уточни различен собственик.

"Всеки един случай, на всяко унищожено животно, би трябвало да има заслужено обезщетение по пазарни цени, на кг тегло. Ако става дума за майка с прасенца, да се вземе поради животното. Не би трябвало да има собственик, чието животно е унищожено и той не е обещетен заслужено, почтено и на пазарни цени ", съобщи омбудсманът Мая Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР