Столицата на Швейцария обмисля стартирането на пилотна програма за тестване

...
Столицата на Швейцария обмисля стартирането на пилотна програма за тестване
Коментари Харесай

Швейцарският град обмисля легализиране на кокаина за развлекателна употреба в пилотна програма

Столицата на Швейцария обмисля стартирането на пилотна стратегия за тестване на легалната продажба на кокаин за развлекателна приложимост в несбъднат до момента опит да направи страната необуздана използването на лекарството е по-безопасна.

Парламентът на Берн поддържа пилотната стратегия, само че законодателството ще би трябвало да преодолее съпротивата на града и изисква смяна на федералния закон, с цел да стане действителност.

Предложението идва, защото от ден на ден страни и американски щати трансформират метода си към по този начин наречената „ война против опиатите “ с политики, включващи декриминализация и законна приложимост на марихуана за забавление.

Поддръжниците настояват, че легализацията разрешава по-голям надзор върху пазара и по-безопасна приложимост, в случай че хората въпреки всичко употребяват опиатите нелегално.

„ Войната против опиатите се провали и ние би трябвало да търсим нови хрумвания “, сподели Ева Чен, член на съвета на Берн от Алтернативната лява партия, която е съавтор на предлагането.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР