Столичното Ларго, което е един от символите на София, заключен

...
Столичното Ларго, което е един от символите на София, заключен
Коментари Харесай

За 17 млн. лв. толкова: Правят ремонт на ремонта на Ларгото

Столичното Ларго, което е един от знаците на София, заключен към " триъгълника на властта ", се разпада. За това сигнализираха от " Спаси София ". 

Абсолютен срам е, че беше позволено тъкмо там да има некачествено и мърляво строителство, както и липса на поддръжка. Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се клоцове и неработещо от месеци осветяване са разумният резултат от план, сгрешен радикално. За страдание проблемите не са единствено на горното равнище, само че и под куполите - същите, които вместо да са знак на пространството, са неосветена досадна бариера за дребното осмелили се да минат през площада. При състояние, че обектът е с 10 годишна гаранция, питаме и Министерство на културата, което е възложител по контракта, какъв брой пъти и дали изобщо някой е претендирал нейното активиране? Питаме и дали са наложени 20-те % наказателна клауза за некачествено строителство или и това си е останала просто досадна детайлност в контракта?, пишат в профила си във Facebook от неправителствената организация.

Пред bTV във вторник министърът на културата Боил Банов разяснява, че " всичко е допустимо ". Изграждането на комплекса се случи с европейски средства и към този момент е ремонтирано един път за близо 17 млн. лева По думите му е обикновено при ремонт, някоя " отводнителна система да дефектира ".



Снимки: Спаси София

" Ние от месеци се занимаваме с този проблем, не е въпросът просто да подменим една или друга плочка. Те са сложени върху отводнителна система, която очевидно някъде дефектира. Така че чакахме топлото време. Непрекъснато съм в преписка с компанията реализатор, всичко това е в гаранция ", изясни Банов. По думите му тече гаранционен период, тъй че новият ремонт няма да натовари в допълнение данъкоплатците. 

В понеделник столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви във " Facebook ", че няма да одобри обекта, до момента в който от МК не създадат ремонт. През февруари столичните общинари взеха решение да стопанисва Ларгото.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР