Столичният зоопарк разкри дарителска кампания за набиране на средства за

...
Столичният зоопарк разкри дарителска кампания за набиране на средства за
Коментари Харесай

Акция: Да купим четкоухо прасенце за Столичния зоопарк

Столичният зоопарк разкри дарителска акция за набиране на средства за закупуването на женско четкоухо прасе , осведомиха от Столична община.

Акцията за набиране на средства се води посредством дарителския уебсайт www.platformata.bg и ще продължи до 13 април. Необходимата сума за закупуването на женския образец е 3000 лева .
 
Всеки участник, който подари сума в размер над 100 лева, ще получи великденски подарък в символ на признателност - ръчно изрисувано щраусово яйце , показаха от Столична община.

Четкоухите свине (Potamochoerus porcus) се срещат в Африка и са включени в Червения лист на IUCN - Международен съюз за отбрана на природата. Тези изумително изглеждащи създания живеят в тропическите гори , предпочитайки области към реки и блата и са отлични плувци.

 
Менюто им е разнообразно - ядат съвсем всичко от корени до инсекти и мекотели . След дълго очакване, в края на март тази година, по линия на зоопарковия продан в столичния зоопарк, са пристигнали два млади мъжки екземпляра .
 
Зоологическата градина се надява на поддръжката на обществеността за закупуването на женско четкоухо прасе и основаване на фамилната група от този тип , прибавиха от общината.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР