Столичният общински съвет (СОС) прие доклада на кмета на София

...
Столичният общински съвет (СОС) прие доклада на кмета на София
Коментари Харесай

Столичният общински съвет прие доклад във връзка с правото на строеж на спорта зала Слатина

Столичният общински съвет (СОС) одобри отчета на кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на безплатно и срочно право на градеж върху неподвижен парцел – обществена общинска благосъстоятелност. Имотът ще бъде спортна зала " Слатина ", чието създаване се финансира от Фонда за стабилно градско развиване и инвестиция от страна на баскетболния клуб „ БУБА Баскет “.

Спорта зала „ Слатина “ е най-голямата инвестиция по основаните от нас спортни обекти по програмата за обществено младо пространство, сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Истината е, че един път попаднеш ли в тази съвременна зала и се запознаеш с треньорите, децата и техните родители ще станат по-активни, уточни Георгиев. Друг потребен резултат е, че даваме опция на клубовете, като им спестяваме парите за покупка на терен, уточни още Георгиев.

Той изясни, че инвестицията за залата е на стойност 13 000 000 лева, а срокът за планиране е седем месеца. 24 месеца е срокът за строителство. В бъдещата зала по едно и също време ще могат да спортуват към 400 деца и младежи, уточни още ръководителят на СОС.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР