Столичният общински съвет (СОС) отложиха точката за разглеждане на частичната

...
Столичният общински съвет (СОС) отложиха точката за разглеждане на частичната
Коментари Харесай

Общинарите не харесаха частичната актуализация на бюджета на София


Столичният общински съвет (СОС) отложиха точката за разглеждане на частичната актуализация на бюджета - нарастването на заплатите на медицинските чиновници в образованието и средствата за настоящите поправки в столицата. В дневния ред имаше включена точка, в която трябваше да се гласоподават 17 млн. лева за заплатите на медицинските чиновници в образованието и 5.6 млн. лева за настоящи поправки, само че те не срещнаха поддръжката на общинските съветници. Остава да се гледа точката спомагателни средства за заем за авто и електротранспорта, само че без да е гледан бюджетът, отчетът остава ненужен.

Общинарите гласоподаваха с 25 гласа " За ", 20 гласа " срещу " и 4 гласа " въздържали се ". Дори и при прегласуването, точката за частичната актуализация на бюджета да се гледа по време на днешното съвещание на градския парламент още веднъж не мина - 29 души гласоподаваха " За ", 22 гласа " срещу " и 4 гласа " въздържали се ".

По време на дебатите, Димитър Вучев , общински консултант от ГЕРБ-СДС в Следствен отдел към окръжна прокуратура предложи точката за заплатите на медицинските чиновници предложи да не се гледа актуализацията на бюджета. Аргументът - по този начин щели да се одобряват всички оферти, само че да не се даде опция на останалите общински съветници да прибавят и други оферти.
 ГЕРБ упрекна Терзиев, че излъгал за заплатите на медсестрите
ГЕРБ упрекна Терзиев, че излъгал за заплатите на медсестрите

Внасят се промени в бюджета, с цел да се обезпечат заплатите, твърди Иван Василев

Антон Хекимян уточни, че ПП-ДБ-Спаси София се оправдават с финансовото министерство, че не са дали пари за медицинските служащи в детските заведения. Казахме ли ви, че Асен Василев няма да ви даде парите, обърна се Хекимян с рецензии към ПП-ДБ-Спаси София.

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера поддържа предлагането на Вучев точката за актуализацията на бюджета за заплатите на медицинските чиновници да бъде отсрочена. Причината - преди да се гледа актуализация на бюджета, проблемите свързани с финансирането на превоза би трябвало да бъдат разисквани.

Ваня Григорова от БСП-София също поддържа отлагането на отчета за частичната актуализация на бюджета от дневния ред на общинския съвет. Промени не се вършат на коляно, уточни Григорова.

Общинският консултант от ПП-ДБ-Спаси София Андрей Зографски пък направи назад предложение и настоя да се гледа актуализацията на бюджета. Актуализацията е отражение на политики, за които всички общински съветници са съгласни. Държавата даде обещание една помощ, която обаче Столична община не получи. С каква цел бихме отсрочили актуализацията на бюджета, в случай, че взема решение два казуса - в областта на градския превоз посредством изчистване на остарели задължения и заричане за нарастване на заплатите на медицинските чиновници в образованието, разяснява Зографски.

Иван Василев , зам.-кмет по финансови въпроси добави, че в последните години се приоритизират тяснопартийни ползи, стопански ползи пред решение проблемите на хората. Той прикани да се прегледа всъщност отчета и да стане ясно за какво да не се дадат пари на транспортните сдружения, пари за настоящи поправки и средства за медицинските чиновници в образованието.
 В СОС се нацупиха, че персонално Терзиев оповестил програмата за новите трамваи, тролеи и рейсове
В СОС се нацупиха, че персонално Терзиев оповестил програмата за новите трамваи, тролеи и рейсове

Обявлението било и прибързано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР