Столичният общински съвет (СОС) на утрешното си редовно заседание предстои

...
Столичният общински съвет (СОС) на утрешното си редовно заседание предстои
Коментари Харесай

Столичният общински съвет именува утре Площад „Героите на Украйна


Столичният общински съвет (СОС) на утрешното си постоянно съвещание следва да вземе решение за именуване на площад в регион " Изгрев " на „ Героите на Украйна ". Вносители на отчета, оповестен на интернет страницата на СОС, са общинските съветници Малина Едрева, Веселин Калановски, Борислав Бориславов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3832
Става въпрос за именуване на безименно пространство от двете страни на бул. ‘‘Драган Цанков ”, ситуирано сред паркинга на парк-хотел “Москва ” и бул. " Драган Цанков ” и от югозападната страна - пространство сред бул. " Драган Цанков ”, ул. “Никола Мирчев ”, ул. " Незабравка " и оградата на посолството на Руската федерация в България.

С актуалното предложение София става част от световната самодейност за поддръжка на Украйна посредством преименуване на общински обекти в непосредствена непосредственост до посолствата на Руската федерация и застава паралелно с Атина, Вашингтон, Вилнюс. Копенхаген. Лисабон, Лондон. Осло. Прага. Рига. Тирана. Торонто, където сходно решение се разисква или към този момент е взето, пишат в отчета вносителите.

Те напомнят, че с решение на СОС от 24 февруари СОС одобри Декларация по отношение на ескалиралата експанзия в Украйна, с която изрично осъди решението на съветския президент Владимир Путин да стартира пълномащабни военни дейности против Украйна в жестоко нарушаване на редица интернационалните контракти и конвенции. Това е посягане върху териториалната целокупност на една суверенна европейска страна, водещо до загубата на хиляди почтени човешки животи, заличаването на мирни градове, милионна бежанска вълна и филантропична злополука в окупираните от Русия селища.

В светлината на тази кардинална позиция в отбрана на европейските и всемирен полезности, в допълнение на филантропичната поддръжка, която Столична та община оказва на украинските бежанци, потърсили заслон в града, както и в израз на взаимност и съпричастност с украинския народ, предлагаме озелененото пространство от двете страни на бул. " Драган Цанков “ пред посолството на Руската федерация в София да носи името площад " Героите на Украйна “, показват общинските съветници. Предложението им за именуване е стимулирано на първо място от нуждата София да одобри значим алегоричен акт на взаимност с украинския народ, борещ се понастоящем за своята самостоятелност и териториална целокупност, както и в отбрана на проевропейската и евроатлантическата си ориентировка.

Подобна самодейност е подхваната и подкрепена от огромна част от жителите на София, неправителствени организации, създатели и общественици, които обявиха това посредством писмени оферти за  ре/именуване, означават вносителите на отчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР